Hulp

In sommige situaties kunnen honden heel goed meehelpen kinderen een steuntje in de rug te zijn, een duwtje in de juiste richting te geven, een spiegel voor te houden, vertrouwen te kunnen geven en ga zo maar door. Geweldig om te zien hoe kind en hond elkaar kunnen aanvullen en dingen van elkaar kunnen leren!

Vaak weten honden nét even de juiste snaar te raken, waardoor de begeleiding weer een stap voorwaarts gaat. Met name op het sociale vlak waar kinderen wel eens op problemen kunnen stuiten, zoals bijvoorbeeld bij pesten of onzekerheid, kunnen honden heel veel betekenen. Ze kunnen helpen bij de ontwikkeling van de weerbaarheid en de sociale vaardigheden. Daarnaast kunnen ze ingezet worden bij motorische problemen, leerproblemen, spraakproblemen, angststoornissen enzovoort.

Al met al een scala aan vaardigheden die uw kind bij Zonnestraal Pedagogische HulpHonden kan oefenen en ontwikkelen. Deze manier van werken wordt ook wel Oplossingsgerichte AAI (Animal Assisted Interventions) genoemd. We kijken niet naar het verleden, maar oefenen in het nú om stevig in de toekomst te staan.

Zonnestraal Pedagogische Hulphonden werkt volgens de principes van:

Bel me gerust (0594-518 647) voor meer informatie!